Habitat | Ploegenpresentatie

Dinsdagmiddag 20 februari presenteerde het Habitat Mountainbiketeam de ploeg voor 2018 bij het gloednieuwe Hotel Van der Valk in Leeuwarden, één van de sponsors van het team. Marijn de Vries, voormalig profwielrenster en bekend van o.a. NOS-studiosport, had een professionele en boeiende presentatie in huis.

Waarbij zij de renners voorstelde aan de gasten en haar inspirerende verhaal deelde over het bedrijven van topsport op latere leeftijd.
Al sinds 2015 wordt de naam en identiteit van Habitat for Humanity uitgedragen door de renners en de staf van het mountainbike team, dat zowel financieel als materiaal ondersteund wordt door vele sponsors (Bekijk hier het sponsoroverzicht).

Nieuw
Watersley is sinds dit jaar nieuwe partner van de ploeg, de samenwerking omvat onder andere een huis voor de sporters op de sportcampus in Sittard. Dit “Habitat huis’ helpt de renners om zich optimaal voor te kunnen bereiden op hun wedstrijden.
Habitat Directeur Jennifer Lemke: ‘Wij zijn heel erg blij met deze bijzondere samenwerking. Doordat er op een positieve manier aandacht wordt besteed aan ons doel; de zichtbaarheid van onze bouwprojecten in ontwikkelingsgebieden vergroten. Het is geweldig om te zien dat alle sponsoren op hun manier meehelpen aan het succes van de ploeg.”

Ook nieuw in het team is Tim Heemskerk, die de rol van performance manager op zich neemt. Als oud-bondscoach mountainbiken van de KNWU heeft hij een schat aan ervaring om progressie bij onze jonge renners te borgen.

Het team
Dit jaar heeft het habitat mountainbike team weer een ijzersterk ploeg met daarin onder andere Frank Beemer en Kevin Panhuyzen. Daarnaast heeft het team zich versterkt met het Nederlands talent Milan Vader, de Schotse Isla Short, Pools kampioene U23 Marlena Drozdziok, en marathon specialist Adriaan Botma.

De laatst genoemde zal onder meer te zien zijn in de extreem-lange Nederlandse marathons, zoals de Drenthe- en Bartje 200. Ook staat Botma aan het vertrek bij een aantal Duitse marathons. Ter voorbereiding kan hij en de XCO (olympische mountainbike discipline) terugvallen op de technische trainers Gert en Han, die hen helpen sneller berg- op en af te laten rijden.
Het XCO-team zal aan de start staan van verschillende wedstrijden zowel in binnen als buitenland. de focus zal liggen op de UCI World Cup series, die op 10 maart van start gaat in Zuid-Afrika. Verder wordt deelgenomen aan de Britse MTB series in o.a. Sherwood pines. Overige belangrijke wedstrijden zijn de Duitse Bundeliga en de Deense Sram-liga.

Verspreid het nieuws!