Zonnig en geslaagde Henk Angenent Classic

De eerste Classic van de laatste winnaar van de tocht der tochten zit erop. De Henk Angenent Classic op de racefiets was een groot succes!

Nadat Henk Angenent zelf het startschot had gegeven van zijn eerste racefiets Classic konden de wielrenners onder zonnige omstandigheden kiezen uit een route van 140 of 85 kilometer. De naamhouder van de tocht was erg enthousiast. ‘Het is een hele mooie tocht, goed georganiseerd, in een heel mooi gebied van Nederland die nog te weinig wordt gebruikt voor fietstochten’ aldus Henk Angenent.

De langste route deed o.a. het Schaatsmuseum van Hindeloopen aan. “Een dikke meerwaarde voor ons museum en Wy hawwe ús de hiele moarn net te verveelt en ik hie de yndruk dat de fytsers it aardich fûnen om de útstalling te besjen fan Henk Angenent. De kofje lieten se har ek goed smaken, want it wie

en it bleau gesellich drok. Ik soe tinke dat dy hardfietsers gau wer troch wolle . Mar wat in gesellige lju!”. Vertelde museum uitbater Pieter Bootsma.

De route ging wel snel door het mooie Súd-west Fryslân en zette koers richting t Heideskip en voerde via nóg een van de elf steden richting Sneek. Hier kwamen beide afstanden samen en na een korte stop bij Hotel Sneek voor een stuk koek en sportdrank, kon de finale worden ingezet naar Leeuwarden.

Uiteindelijk hebben 451 racefietsers (ook enkele speed e-bikes) deelgenomen aan de Henk Angenent Classic. ”Leuk om te zien dat zelfs vier Belgische schaatsliefhebbers naar Leeuwarden gekomen om mee

te fietsen. “Voor dit jaar precies goed en met het zomerse weer kijken we dan ook terug op een geslaagde eerste editie. We wilden de HAC onderscheidend maken met een uniek tracé door Súd-west Fryslân en een aantal van de mooiste, meanderende fietspaden toe te voegen aan de route met Deze paden zijn eigenlijk alleen te gebruiken bij een tocht tot 400 deelnemers, dus dat kwam precies goed uit en dit viel bij de deelnemers, die zelfs uit België waren gekomen goed in de smaak” Aldus organisator Maarten Kemperman.

Iedereen super bedankt voor zijn of haar enthousiasme. Op- of ondersteunend om alle fietsers een onvergetelijke dag in Friesland op de racefiets te laten beleven. Deze mooie tocht willen wij na het succes van dit jaar graag overdoen. Zet 11 mei 2019 alvast in je agenda, dan vindt de volgende editie plaats!

Verspreid het nieuws!