Zonovergoten MTB Van der Valk groot succes

SPIER – Afgelopen zaterdag organiseerden wij samen met het Habitat Mountainbiketeam en ATB Beilen de derde editie van MTB Van der Valk. Dankzij het prachtige weer werd deze editie een groot succes. Alle parkeerterreinen rond ons Van der Valk Hotel in Spier stonden zaterdagochtend vol. Het succes van de voorgaande edities en het prachtige weer zorgden ervoor dat er meer dan duizend deelnemers op het evenement afkwamen.

Positieve reacties / van deelnemers

Voor ieder wat wils. / Clinic en toertochten

Beginnende mountainbikers konden deelnemen aan een clinic, begeleid door de profs van het Habitat Mountainbiketeam, waaronder Milan Vader en voormalig winnaar van de Hondsrugclassic Frank Beemer. De andere deelnemers kregen uitdagende routes voorgeschoteld van respectievelijk 30,50 en 70 kilometer.

De nachtvorst zorgde voor een frisse start op het Drentse Nationale park. De uitgestippelde routes waren in goed overleg met de verschillende landeigenaren, waaronder Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, afgestemd. Dankzij de expertise en kennis van de omgeving van de lokale mountainbikevereniging ATB Beilen konden de deelnemers genieten van de mooiste plekjes van het Nationaal Park Dwingelderveld. Een van de Oosterburen vertelde na afloop dat hij vooral gecharmeerd was van de vergezichten over de heide.

Niet alleen recreanten waren op de tocht afgekomen want ook Roompot kopman Pieter Weening was van de partij. De winnaar van onder meer twee etappes in de Giro en een in de Tour genoot volop tijdens zijn tocht van 70 kilometer door het Drentse land. ,,Ik ben op veel plekken geweest op de fiets maar mountainbiken door dit prachtige gebied staat toch wel in mijn top tien’’, zo vertelde Weening na afloop bij de Boslounge.

,,Het was een om te zien hoe alle deelnemers met een grote glimlach op hun vermoeide gezicht te zien binnenkomen’’, zei organisator Herwin Bolwijn. ,,Dankzij van der Valk, ATB Beilen, het team van Habitat en alle sponsors staat hier een prachtig evenement en we hebben nu alweer zin in de vierde editie.’’

KORTING OP MTB VAN DER VALK 2019 / Schrijf je in!

Achter de schermen zijn we samen met ATB Beilen natuurlijk al weer bezig met de vierde editie van MTB van der Valk. Op 2 november 2019 zal de leukste toertocht van Drenthe weer vele deelnemers trekken. Als trouwe fietser, geven wij jou nu een unieke kortingscode om maar liefst 20% korting te krijgen op de voorinschrijving. Wacht niet lang en maak gelijk gebruik van deze exclusieve code!

Gebruik hiervoor de code: VALKMTB2019

Verspreid het nieuws!