4e Editie MTB van der Valk Groot Succes!

Afgelopen zaterdag, 2 november, organiseerde Hotel Van der Valk  de vierde editie van MTB Van der Valk. Ruim 750 mountainbikers kwamen aan de start ondanks het regenachtige weer. “Tussen de buiendoor, hadden we prachtige weersomstandigheden. Zodoende waren het perfecte weersomstandigheden voor de echte modderliefhebber.” Aldus een enthousiaste deelnemer Jaap Stomphorst.

 

De deelnemers kregen uitdagende routes voorgeschoteld van respectievelijk 30, 50 en 70 kilometer. De uitgestippelde routes waren in goed overleg met de verschillende landeigenaren, waaronder Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, afgestemd. Dankzij de expertise en kennis van de omgeving van de lokale mountainbikevereniging ATB Beilen konden de deelnemers genieten van de mooiste plekjes van het Nationaal Park Dwingelderveld.

 

Er waren veel complimenten voor de mooie route, de perfecte organisatie en de gezellige rustplaatsen onderweg waar de mountainbiker allerlei versnaperingen kreeg aangeboden. “Met trots kan de organisatie van de MTB van der Valk toertocht melden dat het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’ is toegekend door de NTFU, omdat het een voorbeeld is voor vele andere ritten”.  Aldus Michelle Vaessen namens de NTFU.  Voor team VD Valk voldoende reden om het evenement volgend jaar voor de 5e keer te organiseren.

 

MTB van der Valk bedankt alle sponsoren, landeigenaren en in het bijzonder Gemeente Westerveld die het event hebben omarmd en mede mogelijk hebben gemaakt. Zonder deze medewerking is de tocht niet mogelijk.

 

Om ook volgende jaren prettig gebruik te kunnen maken van alle paden en lanen in het nationale park Dwingelderveld, doet MTB Van der Valk een mooie donatie aan voor de beherende organisaties Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Verspreid het nieuws!