Habitat floreert in barre Drenthe 200

In Roden starten gisterochtend 1350 dappere strijders voor een heroïsche tocht van 200 kilometer mountainbiken over grotendeels onverharde paden. Een kleine 1000 haalden de finish op de Brink in Roden en Adriaan Botma uit Driezum was de beste Habitat renner op plek drie.

Winnaar van de Drenthe 200 werd, net als vorig jaar, Bas Peters. De Limburger schudde op de laatste deels onbegaanbare strook Gerben Mos uit Havelte af en soleerde na 8,5 uur fietsen naar de zege. Mos kwam met half bevroren handen als tweede over de streep.

Vanuit de start reden Ramses Bekkenk, Mos en de latere winnaar weg terwijl achter hun zich een tweede groep van zes formeerde met Botma en de eveneens sterk rijdende Henk Bos. De Drachtster en de Driezumer bleven na half koers met zijn tweeën over in de achtervolging maar toen Bekkenk vooraan wegviel na een hongerram moet Bos Botma laten gaan.

Botma, sinds kort onderdak bij het Habitat Mountainbiketeam, zei; ‘Het was erg zwaar vandaag, in het begin leek er geen vuiltje aan de lucht en genoten we van de zon. Maar al gauw sloeg het om en kregen we regen met sneeuw waardoor wij de posities niet cadeau hebben gekregen”. In Drenthe hopen ze dat dit evenement de tegenhanger wordt van de Elfstedentocht, met dit verschil, dat deze wel elk jaar gehouden wordt zo zeggen ze in Drenthe.

Verspreid het nieuws!