HAC steunt | “It Fryske Gea”

Op 12 mei gaat de Henk Angenent Classic van start! Deze wielerklassieker vindt zijn weg over en door de mooiste fietspaden en prachtige natuurgebieden die het Friese land te bieden heeft. Dit heeft ons op het idee gebracht om de combinatie te zoeken met het goede doel: It Fryske Gea.

De koers van It Fryske Gea
It Fryske Gea is de provinciale vereniging voor natuurbescherming in Fryslân en heeft als doel de bescherming, het behoud en ontwikkeling van natuur, landschap en cultureel erfgoed. Natuur is onmisbaar voor mensen. Zorg voor het landschap is hier onlosmakelijk aan verbonden. Samen zijn natuur en landschap bepalend voor de kwaliteit van de leefomgeving van de mensen die er wonen, werken en ontspanning zoeken.

 

De tendens in de vrijetijdsbesteding van mensen is dat ze op zoek zijn naar rust en ruimte. Juist dat zijn de factoren die ze in de natuur kunnen vinden. It Fryske Gea werkt er graag aan mee recreanten te laten genieten van haar natuurterreinen. De nadruk bij terreinbezoek ligt op wandelaars en fietsers, maar ook voor vaarrecreanten zijn faciliteiten beschikbaar.
“De laatste jaren blijkt steeds duidelijker de groeiende zorg in de samenleving over het landschap en de daarbij horende rijkdom aan dieren en planten. It Fryske Gea ziet het als een taak om de Friese biodiversiteit te beschermen en voor de toekomstige generaties te bewaren.”

 

We zijn blij en ook wel een beetje ‘Grutsk’ op het goede werk dat It Fryske Gea verzet om de flora en fauna in deze Friese natuurgebieden te beschermen. Deelnemers fietsen dus mee voor dit goede doel om hier een steentje aan bij te dragen. Een deel van het inschrijfgeld van de Henk Angenent Classic gaat zodoende naar dit goede doel; It Fryske Gea.

Benieuwd naar het werk van it Fryske Gea, bekijk dan hun website.

Verspreid het nieuws!