Gratis bezoek | Schaatsmuseum

Gratis bezoek aan het Schaatsmuseum in Hindeloopen tijdens HAC

Op 12 mei rijden de deelnemers van de Henk Angenent Classic op de mooiste plekken van Friesland. Zo voert de route langs enkele kenmerkende punten van de Friese Elfstedentocht. Voor de link met het schaatsen en om het Elfstedentocht gevoel een beetje terug te brengen vindt er een ravitailleringsstop plaats in het pittoreske Hindeloopen. In deze Friese stad is het Nederlandse Schaatsmuseum gevestigd.

Het schaatsmuseum heeft niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar ook de volledige historie van de Elfstedentocht is hier te zien. ‘Er is een speciale Elfstedenzaal ingericht in het museum. Je ziet hier allerlei historisch materiaal over de tocht, zoals de afgevroren teen van Tinus Udding en de stempelkaart van Piet Kleine. ‘De winnaars van een Elfstedentocht hebben hun eigen vitrine.’ Uiteraard is er over de naamgever van het evenement ook veel te zien. “Henk Angenent, die veel voor ons museum betekent heeft ook een eigen vitrine in de Elfstedenzaal. Als je als wielrenner een link hebt met het ijs, dan wil je dit beslist even zien. De entre voor deelnemers aan de Henk Angenent Classic is 12 mei namelijk gratis.” Aldus Pieter Bootsma.

Verder dient het museum tijdens de HAC primair als bevoorradingspost en worden de deelnemers getrakteerd op de beste inwendige mens versterkers om de rit te vervullen. Uiteraard kan er ook gebruik gemaakt worden van het toilet en horecagelegenheid. Loop hier dus vooral even binnen en waan jezelf in de rijke historie van de tocht der tochten!

Klik hier om je in te schrijven!

Verspreid het nieuws!