Terugblik op eerste editie MTB van der Valk

Vorig jaar op drie november was het Dwingelderveld het decor van twee nieuwe mountainbiketoertochten. Het Nationaal Park Dwingelderveld vierde zijn jubileum van 50 jaar. Dit werd gevierd met deze sportieve activiteit.

Start en finishplaats was Hotel Van der Valk in Spier. Goed bereikbaar en op een steenworpafstand van de bekende Kraloërheid. De herfst biedt natuurlijk een prachtig plaatje voor iedere MTB-er in dit gebied.

Afgelopen jaar bleef het overwegend droog en de inschrijving in ‘De Boslounge’ liep al snel hoog op. De deelnemers konden kiezen uit een route van 25 of 70 kilometer.

Door de grote opkomst moest de organisatie zelfs even tijdelijk een beroep doen op de verkeersregelkunsten van Belgisch kampioen mountainbike Ruben Scheire. De Vlaming wees de deelnemers vakkundig de weg voor hij zelf met de bedrijventeams op pad ging in de Drentse bossen.

Ook Antwan Tolhoek werd gesignaleerd op het parcours.  Hij maakte vorige winter de overstap van Roompot-Oranje Peloton naar Lotto-Jumbo.

Naast de NTFU toertochten maakten ook enkele bedrijven hun opwachting, zij konden eerst ontbijten in het hotel om vervolgens als groep de routes te verkennen. Nadat iedereen was gestart voor de normale tocht hadden zij vrij baan om het parcours te fietsen onder begeleiding van de renners van het Habitat MTB Team.

Op de Bike Expo kon iedereen zich vergapen op de nieuwste topfietsen. Ook konden de deelnemers of aanhang de laatste trends op gebied van fietskleding bekijken.

Van de deelnemers kreeg de organisatie veel enthousiaste reacties.. Citaten als ‘’Gek op drek’’ ‘’Prachtige omgeving’’ ‘’Schitterende tocht!’’ en ‘’Kom volgend jaar zeker weer!’’ zijn vaak genoeg gevallen.

“Dat is natuurlijk fantastisch voor de organisatie om te horen en precies waar wij het voor hebben georganiseerd. Ondanks het natte herfstweer van de voorbije week hadden wij toch meer dan 500 deelnemers aan de start en daar zijn wij zeer content mee”. Zei event manager Jan Dupon na afloop.

“Graag richt ik nog een dankwoord voor de vrijwilligers. Zonder vrijwilligers was dit prachtige evenement natuurlijk niet haalbaar. De routes waren vrijdag uitgezet door leden van de mountainbikeclub  uit Beilen. Daarom willen wij bij deze alle vrijwilligers en iedereen bedanken voor hun inzet, passie en toewijding.”

Vorig jaar hebben er ruim 500 deelnemers genoten van de tocht. Dit jaar vindt de 2e editie van de MTB van der Valk- tocht plaats, en de inschrijving is al geopend.

mtb-vd-valk mtb-valk-1

_mg_8129-kopie _mg_8079-kopie

_at_3277-kopie _at_3148-kopie

_at_2575-kopie _mg_8188-kopie

 

Verspreid het nieuws!